Vragen over slechte staat en aanpak Beukendreef
Zoals u en waarschijnlijk iedere inwoner van Oisterwijk weet is de Beukendreef tussen de Kapelaan Huyberslaan en de Willem de Zwijgerlaan toe aan een grote, ingrijpende opknapbeurt. Het wegdek is onregelmatig, de putdeksels zijn of verzakt of steken boven het wegdek uit, het wegdek is beschadigd door wortelopdruk, net als de stoep die daardoor zeer slecht toegankelijk is voor alle voetgangers, maar met name erg gevaarlijk is voor mensen die slecht ter been. Daarbij is de weg erg smal en kunnen auto’s elkaar moeilijk passeren, vooral als er een geparkeerde auto een klein beetje uit een van de te smalle parkeerhavens steekt.
Zoals wij van bewoners begrijpen is dit al meerdere malen aan u gemeld. Uit de mondelinge toelichting van gemeente aan de bewoners lijkt men zich op het gemeentehuis bewust van dit probleem en wil men het ook aanpakken. Iedereen realiseert zich dat in de oplossing van dit probleem de bomen een cruciale rol spelen: ze bepalen voor een groot deel het aanzien van de straat, maar de wortels zorgen ook meteen voor het merendeel van de problemen. Men voorziet daarom weerstand in de uitvoering door milieugroeperingen, die aantasting vrezen van de beukenbomen die er staan. Dat is, volgens de bewoners, de reden dat er tot op heden nog niet is ingegrepen.
PrO wil graag inzicht hebben in welke plannen u heeft met de Beukendreef en stelt u daarvoor de volgende vragen:
- Hoe beoordeelt u de staat van onderhoud van de weg en stoep op het gedeelte Beukendreef tussen de Kap. Huyberslaan en de W. De Zwijgerlaan?
- Welk contact heeft u met bewoners van zowel de Beukendreef als andere gebruikers van deze weg over de onderhoudssituatie?
- Welke plannen voorziet u op korte termijn voor het verbeteren van de situatie van de Beukendreef, expliciet of verwerkt in beleidsnota’s zoals het V-GRP? Op welke termijn zullen ze gerealiseerd worden?
- Bent u voorstander van een collectieve aanpak, waarbij in dialoog met bewoners en gebruikers, verkeers- en plantkundigen, gemeente en milieugroeperingen, zoals het B-team en de milieufederatie, oplossingen geformuleerd worden die zo veel mogelijk recht doen aan alle belangen? Gaat u daarbij ook actief gebruik maken van de deskundigheid van de bewoners, zoals op het gebied van ecologie en groenonderhoud? Wij denken aan een interactieve aanpak zoals u die toepast bij de herinrichting de Kerkstraat, vanzelfsprekend met medeneming van de leermomenten uit die aanpak en toegespitst op de specifieke situatie van de Beukendreef. Hoe gaat u dit realiseren?